Agilent Technologies Test and Measurement izdvojio je elektroničku mjernu instrumentaciju u novu kompaniju – Keysight Technologies

Tvrtka Agilent Technologies Inc., vodeća svjetska kompanija u proizvodnji elektroničke i medicinsko-biološke mjerne instrumentacije, formirala je novu spin-off kompaniju orijentiranu isključivo na elektroničku mjernu instrumentaciju. Nova tvrtka nosi naziv Keysight Technologies i aktivno započinje s radom u studenom 2014. Više detalja na www.keysight.com.

Naziv "Keysight" označava sposobnost uvida u specifične detalje tijekom testiranja u razvojno-istraživačkom procesu, ključne za razumijevanje i razvoj tehnologije. Nova tvrtka nastala je iz Hewlett-Packard Company, osnovane 1939. godine, koja je kasnije preimenovana u Agilent Technologies. Sa sobom nosi 75-godišnje nasljeđe tehnoloških inovacija i vodeće pozicije na globalnom tržištu mjerne instrumentacije.

Prema riječima predsjednika i CEO-a Keysight-a, Rona Nersesiana, novo ime odražava bogato nasljeđe kompanije Hewlett-Packard, utkane u temelje Silicijske doline te visoki integritet poslovanja i inovativnost tvrtke Agilent Technologies.

Tvrtka Keysight bit će orijentirana isključivo na industriju elektroničke mjerne instrumentacije s fokusom na svoje korisnike koji se, u različitim segmentima, bave testiranjem i mjerenjem elektroničkih komponenata i sustava. Trenutno kao dio Agilent Technologies, ovaj je segment poslovanja globalno vodeći u industriji proizvodnje i razvoja mobilnih komunikacijskih sustava, industriji razvoja obrambenih i zračnih tehnologija te u području industrijskog testiranja, računala i poluvodiča. Nova kompanija sadržavat će cjelokupni proizvodni program tvrtke Agilent Technologies te će zadržati najveću mrežu partnera zaduženih za prodaju i tehničku podršku u industriji mjerne instrumentacije.

Sjedište Keysight Technologies bit će u Santa Rosa, California, a nova kompanija zapošljavat će preko 9500 ljudi u više od 30 zemalja. Internetska stranica nove kompanije je www.keysight.com

Ovlašteni distributer za Keysight Technologies na području Republike Hrvatske i dalje ostaje tvrtka Mjerne tehnologije d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu. Više informacija na www.mteh.hr.

Dodatne informacije